Hírarchívum

A házigazdát legyőzve jutna döntőbe a Polanska Banda
2023-03-02 17:57:13
Bemutatjuk az SZPK-DESEF Komárom elődöntős ellenfelét, a szlovén Polanska Bandát, amely a harmadik helyen zárta az IFL alapszakaszát.

A Komárom és a Polanska Banda mérkőzésével indult az IFL jelenlegi idénye, és már az 5–4-es komáromi győzelem elővetítette, hogy a két együttes ebben az évadban hasonló játékerőt képvisel. A szlovéniai visszavágón könnyebben, 8–3-ra nyert az SZPK, ám ettől függetlenül biztosan nehéz dolga lesz a Polanska Banda ellen az IFL négyes döntőjének második elődöntőjében, amely szombat este 19 órakor kezdődik Komáromban.
 
Abban, hogy az FBK Polanska Banda eljutott idáig, az ég világon nincs semmi meglepő, elvégre a szlovén együttes a legutóbbi idényben is négyes döntőt játszhatott, az elődöntőt sikerrel vette, de a fináléban vereséget szenvedett az Insport Skofja Lokától. A jelenlegi évad alapszakaszában a Komáromon kívül csak a Phoenix és az Insport tudta legyőzni a szlovéneket, akik 29 ponttal a harmadik helyen végeztek, és megérdemelten kerültek be a négyes döntőbe. A ziri csapat célja, hogy áttörje a gátat, és az Insport dominanciáját megszakítva magasba emelhesse a trófeát – ehhez azonban előbb a Komáromon kell túljutnia.

„A négyes döntő a bajnokság azon szakasza, ahová már csak a legjobb játékosok és csapatok jutnak el – hangsúlyozta Jaka Logar, a Polanska Banda kiválósága. – Mivel nem mi vagyunk az esélyesek, a nyomás sem a mi vállunkra helyeződik, és mindent beleadunk majd, hogy gólokat szerezzünk, meccseket nyerjünk. Izgalmas, sportszerű találkozókat várok Komárommal, szeretnénk meglepetést okozni a hazai közönség előtt játszó rivális ellen, és bejutni a döntőbe. Bízom a csapattársaimban és az edzőnkben, és már nagyon várom, hogy megmérkőzzünk a bajnokság legjobb csapataival.
 
Az alapszakasz végeredménye:
 
1. Insport 35 pont, 2. Komárom 34, 3. Polanska Banda 29, 4. Villach 22, 5. Phoenix 21, 6. KAC 9, 7. Dunai Krokodilok 9, 8. Wien 9
 
A komáromi négyes döntő programja:
 
Március 4., szombat
16:00 FBK Insport Skofja Loka–VSV Unihockey
19:00 SZPK-DESEF Komárom–FBK Polanska Banda
 
Március 5., vasárnap
13:00 Bronzmérkőzés
16:00 Döntő
 
Fotó: FBK Polanska Banda

Hozzászólások
Hozzászólok
 
Még nem volt hozzászólás.