Hírarchívum

IFL: Telt ház előtt győzött az SZPK, irány a finálé!
2023-03-04 21:40:29
Szenzációs, remek hangulatú mérkőzésen végig vezetve 8–5-re győzött az SZPK Komárom a szlovén Polanska Banda ellen, így az IFL vasárnap délutáni döntőjében a trófeáért szállhat harcba.

Csodálatos látvány fogadta a telt házas komáromi Szent Imre Sportcsarnokban az SZPK és a szlovén Polanska Banda játékosait az IFL második elődöntője előtt. A szervezők jóvoltából teljes sötétségbe borult a pálya, csupán az eredményjelző pirosas fénye és a szurkolóknak kiosztott ledcsövek világítottak – eközben az öltözőfolyosó már a csatakiáltásoktól zengett. Fogadkoztak a komáromiak, hiszen saját közönségük előtt játszhattak, ráadásul az alapszakaszban már kétszer legyőzték elődöntős riválisukat, ugyanakkor nem győzték hangsúlyozni, hogy a szombat esti más meccs lesz, amelyen az esélyesség terhével is meg kell birkózniuk.
 
Az első percek alapján úgy tűnt, megbirkóztak vele. Lendületesen kezdett az SZPK, amely gyors támadásokat vezetett a széleken, és pontos átadásokkal helyzeteket teremtett középen – mintaszerű akció végén az érkező Molnár András a kapu jobb oldalába lőtt. A Polanska Banda azonban nem fogott padlót a korai góltól, sőt, gyorsan egyenlített is, Tadej Kozuh fordult be a kapu előterébe, majd lőtte ki a hosszú alsót (1–1). A folytatásban mindkét oldalon adódtak lehetőségek: Szuri Zoltán Matevz Kohne távoli lövésénél védett nagyot, míg a csapatkapitány Pfneiszli Péter lövése a másik csapatkapitány, Blaz Kavcic térdéről vágódott fölé. Negyedóra elteltével aztán ismét feltörte a szlovén reteszt az SZPK, kapu előtti kavarodás végén öngólt vétett a rivális. A harmad végjátékára mindkét oldalon jutott egy-egy kapusbravúr, az első szünetben 2–1-re vezetett a házigazda.
 
Hogy mit mondott az öltözőben Haris Tibor vezetőedző a komáromiaknak, nem tudni, de elképesztő elánnal kezdte a második harmadot az SZPK, amely másfél perc leforgása alatt kétszer vette be a Polanska Banda kapuját (4–1). Előbb Velencei Marcell, majd Zsámboki Dániel lőtt takarásból nagy gólt, nehéz helyzetbe sodorva ezzel a riválist. Pirik Dávid kiállítása után emberelőnyben támadhatott a szlovén csapat, Szurinak Luka Lavtar és Luka Stanonik lövésénél is bravúrt kellett bemutatnia, míg a túloldalon Jani Dolenec előbb Kiss János közeli lövését, majd Czank Dávid ismétlését hárította. A harmad közepén aztán Matevz Kohne közelebb hozta a Polanska Bandát, de szinte azonnal érkezett a válasz Pfneiszlitől (5–2). A szünet előtt a Polanska Banda került fölénybe, Blaz Kohne szemfüles passzából Saso Bizjak szépített, majd Szuri-bravúrok következtek, a komáromi kapus Stanonik ziccerét és Matjaz Brlogar félmagas lövését is hárította.
 
Tizenkét másodperc telt el a záró harmadból, amikor már gólt ünnepelhettek a komáromi szurkolók – aki későn ért vissza a büféből, lemaradt a szlovénoknak bal-, a mieinknek szerencsés újabb öngólról (6–3). Egy percre rá Zsámboki Dániel villant meg, elemi erővel lőtte ki a bal felsőt, ezzel pedig már néggyel vezetett a házigazda, amely karnyújtásnyira került a döntőtől. A Polanska Banda természetesen igyekezett megragadni az utolsó szalmaszálat, Tadej Kozuh labdaszerzés után fonákkal a jobb alsóba lőtt, így ismét három volt közte. Csaknem hat percen át előny-hátrány játék zajlott a pályán, de mindkét együttes jól védekezett, így maradtak izgalmak a hajrára, bár a mérkőzés képe nem arra utalt, hogy a nagyszerűen játszó SZPK ne tudná megőrizni előnyét a végéig. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél időt kért, majd mindent egy lapra feltéve rohamozott a gólszerzésért, a hajrában pedig kapusát is lehozta Nejc Sega, de a meccs legjobbja, Pfneiszli Péter bevette az üres kaput.
 
A végén még Brlogar révén szépített a Polanska Banda, ám ez nem osztott, nem szorzott: az SZPK Komárom 8–5-ös győzelmével ott van az IFL vasárnap 16 órakor kezdődő döntőjében, amelyben a címvédő szlovén Insport lesz az ellenfele. A bronzéremért 13 órától a Polanska Banda és az osztrák Villach csatázik egymással Komáromban.
 
IFL, 2. elődöntő
SZPK-DESEF Komárom–FBK Polanska Banda 8–5 (2–1, 3–2, 3–2)
Komárom, 337 néző. V: Vehovec, Krzic
Pontszerzők: Pfneiszli 2+2, Zsámboki 2+2, Velencei 1+1, Molnár A. 1+0, Pirik 0+1, ill. Kozuh 2+0, Bizjak 1+0, Brlogar 1+0, M. Kohne 1+0, Rous 0+1, B. Kohne 0+1
 
Fotó: Viszló Balázs

Hozzászólások
Hozzászólok
 
Még nem volt hozzászólás.