Hírarchívum

IFL: Nem tudtak nyerni a komáromiak a Skofja Loka ellen a döntőben
2023-03-05 19:20:44
Elmaradt a magyar csoda, végig magabiztos fölénnyel az Insport csapata szerezte meg az IFL trófeáját. Nem hagyták érvényesülni a komáromi delegációt a szlovén címvédők, zsinórban harmadjára szerezték meg a nemzetközi bajnokság aranyérmét.

Rendkívül nehéz helyzetbe hozták a szlovének a magyarokat már az  első harmadban, 2 percen belül megszerezte első gólját az Insport egyesülete, majd még 3 góllal növelték előnyüket az első etapban. Próbáltak felzárkózni a hazaiak, de a Skofja Loka nem sokszor engedte, hogy a saját térfelükre kerüljön a labda. 4-0-ás részeredménnyel tértek pihenőre a csapatok, a komáromiaknak mindenképp szükségük volt valami változtatásra, hogy gólt szerezzenek a második játékrészben. 
 
A második 20 perc első perceiben úgy tünt, hogy az SZPK csapata felszívta magát, másfél perc után Molnár András talált be a szlovén kapuba Pirik passzából. Nem sok idő kellett hozzá, hogy újra 4 gólos előnyre tegyen szert az ellenfél, a szlovének csapatkapitánya talált be Szuri kapujába a mérkőzés 28. percében. Tovább növelték a különbséget a címvédők, noha volt egy komáromi szépítés, 9-2-es eredménnyel ért véget a második harmad.
 
Az SZPK csapatának gyakorlatilag csodára volt szüksége ahhoz, hogy a 7 gólos különbséget megfordítsa, és pont ilyen attitűddel vágtak neki az utolsó harmadnak. 3 gólt is találtak, így javították az állást 9-5-re, azonban a szlovén együttes is válaszolt rá szintén 3 találattal. A mérkőzés vége előtt 2 perccel még szépített a hazai csapat Pfneiszli találatával, azonban ez már kevés volt a győzelemhez, így 12-6-os végeredménnyel az Insport Skofja Loka harmadjára is megszerezte az IFL kupáját.
 
IFL döntő:
FBK Insport 12 - 6 SZPK-DESEF Komárom (4-0, 5-2, 3-4)
 
Fotó: Viszló Balázs

Hozzászólások
Hozzászólok
 
Még nem volt hozzászólás.