Hírek

A fejlődést szolgálja a Hungária Kupa
2024. 10. 17.

Péntektől vasárnapig két helyszínen rendezi meg szövetségünk a Hungária Kupát, a rangos nemzetközi torna előtt Feke Dávid főtitkár avatott be minket a részletekbe.

Szintet lépett a Czitrom András Hungária Kupa, az immár háromnapos eseményen a férfiaknál (Magyarország, Ausztria, Egyesült Királyság, Szlovénia) és a nőknél (Magyarország, Ausztria, Egyesült Királyság, Szlovákia U19) is négy csapat vesz részt. A pénteki mérkőzéseket két helyszínen, az Angyalföldi Sportközpontban és Érden, a Batthyány Sportcsarnokban rendezzük, míg szombaton és vasárnap az érdi csarnokban játszanak a csapatok
 
„Mindkét hazai válogatott fejlődését jól szolgálja a Hungária Kupa – kezdte Feke Dávid. – A férfimezőny rendkívül szoros, Formula-1-es hasonlattal élve többen is DRS-zónán belül vannak, nüanszok dönthetnek a győzelemről – ez már tavaly is így volt. A szlovénok nagyon erősek, az osztrákokat sikerült legyőznünk már selejtezőtornán, de ők is biztosan fejlődtek, svájci edzővel készülnek – kíváncsian várom, mire lesznek képesek. A briteket nem ismerjük, amikor legutóbb játszottunk velük öt-hét éve, fölényesen nyertünk, jó kérdés, most hogyan állnak, mindenesetre őket tenném az erősorrend végére. A nőknél a szlovákok a mezőny előtt járnak, valószínűleg lelépik a többi válogatottat, de nincs ezzel probléma, ezekből a mérkőzésekből lehet a legtöbbet tanulni. Tizenkilenc évesen is elképesztően érett játékosok, ez a sportág egyébként is a fiatalokra, a dinamikára, a gyorsaságra épít. Az osztrák és a magyar válogatott hasonló szintet képvisel, a britek pedig szerezhetnek meglepetést.”
 
Feke_Da__vid.jpg
 
A szervezőbizottság hónapok óta dolgozik az esemény előkészítésén, hogy a kilátogató nézők jól érezzék magukat, a csapatoknak pedig minden rendelkezésre álljon a színvonalas, izgalmas mérkőzésekhez. Feke Dávid a megfeszített háttérmunkáról is beszélt.
 
„Az előző torna szervezéséhez a nemzetközi játékvezetők koordinátoraként csatlakoztam, sokkal kevesebb feladatom is volt, és ha jól emlékszem, akkor szeptember elején kezdtünk „mozgolódni”, így viszonylag rövid időnk maradt a szervezésre. Az idén jóval tudatosabban készültünk Kiss László elnök úr vezetésével, megalakult a Hungária Kupa szervezőbizottsága, leosztottuk a feladatokat, minden részletre ügyeltünk. Nagyjából fél éve zajlik a szervezés, az elmúlt két hét volt a legsűrűbb, amikor minden nap a tornával foglalkoztunk. A csapatok közül a szlovénok, a szlovákok és az osztrákok már jó ismerőseink, de nagyon örülünk a britek csatlakozásának, mert mindig jó az új impulzus. Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a résztvevőkkel, igyekeztünk a lehető legjobban kiszolgálni az igényeiket a szervezés során. Több kisebb támogató is az esemény mellé állt, továbbá köszönettel tartozunk az önkénteseinknek, akik önzetlenül segítenek a lebonyolításban. Nagyon várjuk már ezt a három napot, igyekszünk kihozni belőle a legtöbbet.”
 
Az esemény mindhárom napján tombolahúzással készülünk, továbbá lesz lehetőség találkozni és beszélgetni válogatott játékosokkal, sőt, akinek kedve van, maga is ütőt ragadhat a mérkőzések szünetében – a részletekért érdemes követni Facebook-oldalunkat.
 
„A videó nem tudja visszaadni az élményt, a floorball olyan sportág, amelyet a helyszínen kell látni – hangsúlyozta a főtitkár. – Élőben minden mozdulat sokkal gyorsabb, jobban érezni az ütközések és a lövések erejét. A mérkőzések mellett különböző programokkal is készülünk a szünetekben, lesz például célbalövő-verseny ajándékokért, amelyre szeretettel várjuk a nézőket. Nem probléma, ha valakinek még nincs rutinja a sportágban, sőt, éppen az a lényeg, hogy minél többen kipróbálják a floorballt, csatlakozzanak a közösségünkhöz.”
 
A Czitrom András Hungária Kupa programja
 
Október 18., péntek
Angyalföldi Sportközpont, Budapest
12:30 Ausztria–Szlovákia U19 (női)
15:15 Ausztria–Szlovénia (férfi)
Battyhány Sportcsarnok, Érd
16:30 Egyesült Királyság–Magyarország (női)
19:15 Egyesült Királyság–Magyarország (férfi)
Október 19., szombat
Batthyány Sportcsarnok, Érd
9:00 Szlovákia U19–Egyesült Királyság (női)
12:00 Szlovénia–Egyesült Királyság (férfi)
15:00 Magyarország–Ausztria (női)
18:00 Magyarország–Ausztria (férfi)
Október 20., vasárnap
Batthyány Sportcsarnok, Érd
9:00 Ausztria–Egyesült Királyság (női)
12:00 Ausztria–Egyesült Királyság (férfi)
15:00 Magyarország–Szlovákia U19 (női)
18:00 Magyarország–Szlovénia (férfi)