Hírek

Női MK: nehéz elődöntő vár a címvédőre
2023. 05. 19.

A bajnoki cím után a Magyar Kupát is megnyerné az SZPK női csapata, amely az Egerrel találkozik az elődöntőben, míg a másik ágon a sorozatban címvédő Phoenix ellenfele az IBK CH lesz.

Az idény legjobban várt hétvégéje következik, az érdi Batthyány Sportiskolában szombaton és vasárnap egymást érik a mérkőzések. Az illem és az időrend is azt diktálja, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjének felvezetését a hölgyekkel kezdjük – már a szombati elődöntők is tartogatnak izgalmakat.
 
IBK Cartoon Heroes–Phoenix Fireball SE
Szombat, 10.00, Batthyány Sportiskola

A címvédő Phoenixnek nehéz dolga lesz, ha ismét be akar jutni a döntőbe, szombat délelőtt ugyanis az OB I idei kiírásában ezüstérmes IBK CH gárdájával találkozik. A két együttes szurkolótáborát ismerve a korai kezdési időpont ellenére remek hangulatú mérkőzés várható Érden, amelynek kimenetele gyakorlatilag megjósolhatatlan. A Phoenix a legutóbbi kupasorozat győztese, az OB I idei bronzérmese, keretében tehetséges fiatalokkal, akik sokra hivatottak. Az IBK CH az idény meglepetéscsapatának is tekinthető, ugyanakkor voltak előjelei annak, hogy Kállai Márk együttesének nagyon kijön a lépés, és a második helyen zárja a bajnokságot. A két csapat mindkét idei mérkőzésre rendkívül szoros volt: januárban hiába vezetett kettővel a Phoenix, a CH fordított, és 6–5-re nyert, majd márciusban, a Phoenix pályaválasztása mellett is egygólos CH-siker született, 4–3 lett a vége.
 
Egri Városi Sportiskola–SZPK Mentőangyalok Komárom
Szombat, 13.00, Batthyány Sportiskola
 
Az Eger az NLG CH elleni magabiztos, 14–4-es sikerrel jutott be a négyes döntőbe, de az elődöntőben már jóval nehezebb dolga lesz, hiszen a friss magyar bajnok SZPK együttesével találkozik. A komáromiak egyértelmű esélyesei a párharcnak, az OB I-ben tízzel több pontot gyűjtöttek fiatal riválisuknál, vagyis az EVSI fináléba jutása vaskos meglepetés lenne, azt viszont nehezen tudjuk elképzelni, hogy a hevesiek feltett kézzel lépnek pályára. Már csak azért is, mert a kiírás értelmében nem rendeznek mérkőzést a harmadik helyért, vagyis a vesztes csapatoknak már szombat délután véget ér a final four… Hiába favorit, nagy hibát követ el az SZPK, ha alábecsüli ellenfelét, amely a két együttes komáromi bajnokiján jól tartotta magát, ám végül 8–5-re nyertek a hazaiak. A februári összecsapás már simábban alakult, hamar ellépett az SZPK, amely 11–4-re győzött, és ha végig koncentráltan játszik, a bajnoki cím után a Magyar Kupát is elhódíthatja.
 
Fotó: Phoenix Fireball