Hírek

Kreativitás és higgadtság – női bajnok az SZPK Komárom
2024. 04. 22.

Elképesztő izgalmak után, hosszabbításban nyerte meg a női bajnokság döntőjének utolsó mérkőzését az SZPK – a címvédés másnapján a sikeredző, Szabó Zsolt értékelte az idényt.

Ennél izgalmasabb aligha lehetett volna. A női bajnokság döntőjének első mérkőzését a Phoenix (10–3), a másodikat az SZPK (11–5) nyerte meg fölényesen, ráadásul mindkét csapat idegenben bizonyult jobbnak a riválisnál. Az egyik fél második győzelméig párharc így Komáromban dőlt el, és az első harmad alapján úgy tűnt, hogy ez a meccs is sima lesz, mert a hazaiak hamar ötgólos előnyre tettek szert. A Phoenix azonban sokadjára bizonyította, hogy nem ismer vesztett helyzetet, a második harmad végén már csak egy volt közte, és bár a harmadikban sokáig lépéselőnyben maradt az SZPK, alig egy perccel a vége előtt egyenlítettek a vendégek. A 7–7-es rendes játékidő után így hosszabbítás döntött – a komáromiak javára, Pénzes Laura góljával megvédte bajnoki címét Szabó Zsolt együttese.
 
„A döntő első meccsén a Phoenix sokkal jobban játszva múlt felül minket, de a másodikra összekaptuk magunkat, igyekeztünk javítani a hibákat, és hasonlóan nagyarányú győzelmet arattunk – kezdte értékelését Szabó Zsolt, a bajnok SZPK edzője. – A harmadik mérkőzés első harmada nagyon jól sikerült, és a másodikban is megpróbáltuk folytatni, amit elkezdtünk. Sajnos jött egy kisebb kihagyás, amit a Phoenix könyörtelenül megbüntetett, és visszajött a meccsbe. A harmadik harmadban sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem szereztünk elég gólt, így felfokozott lelkiállapotba került mindenki a csarnokban, izgalmasan alakult a hosszabbítás. Mi maradtunk higgadtabbak, és megszereztük a győztes gólt, amely bajnoki címet ért.”
 
Szabó Zsolt hozzátette, minden idény elején az a komáromiak célja, hogy az élen zárják a bajnokságot, és mivel az előző évadban is aranyérmesek lettek, ezúttal címvédésre törekedtek. S hogy mi a titok?
 
„Próbálunk egyre több kreatív taktikai és játékelemet begyarkorolni, amelyeket a pályán meg is tudunk valósítani. Ez a szezon érdekesen alakult, sok volt a szünet a fordulók között, az alapszakasz után pedig több mint kéthónapos pihenő várt a lányokra, vagyis kezdhettük elölről a felkészülést a rájátszásra. Azon voltunk, hogy így is kihozzuk a maximumot a bajnoki szereplésünkből, és bízom benne, hogy ezúttal a nemzetközi porondon is megmutathatjuk magunkat, mert szeretnénk minél nagyobb kihívás elé állítani a lányokat.”
 
A női bajnokságot tehát az SZPK nyerte meg, ezüstérmes a Phoenix, míg a harmadik helyen az IBK CH végzett, amely az alapszakaszban háromszor is pontot, pontokat csent el a bajnoktól, de lemaradt a döntőről.
 
Fotó: Viszló Balázs